Maak kennis met de vissport tijdens nieuwjaarsreceptie Leidse Hengelaarsbond

8

De Leidse Hengelaarsbond nodigt iedereen die geïnteresseerd is in de vissport uit voor de nieuwjaarsreceptie zaterdag in het clubgebouw aan de Voorschoterweg. De receptie wordt samen met de organisatie van roofviswedstrijd “deNieuweVispas” gegeven.

Bezoekers worden gevraagd te zorgen voor ‘een goede sfeer en veel visserslatijn’, de Leidse Hengelaarsbond zorgt voor de hapjes en de drankjes. De borrel vindt zaterdag 6 januari plaats van 14.00 uur tot 16.00 uur aan de Voorschoterweg 8A in Leiden.

Reanne van Kleef sprak in sport071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, met Willemijn Vollebregt en Danny Sin over sportvissen in Leiden en roofviswedstrijd “deNieuweVispas”.

Delen
LeidenWalk

8 reacties

  1. Dit heeft natuurlijk helemaal niets met sport te maken, maar alles met dierenmishandeling. Misschien zouden hengelaars verplicht moeten worden om zelf in een scherpe haak te happen en zich vervolgens daaraan op sleeptouw te laten nemen.

    • Beste Frits, ik begrijp je emotionele reactie wel en in de eerste instantie zou je denken dat de haak de vis pijn doet. Echter is het zo de de voornaamste prooivis van de snoek naast kleine witvisjes ook baars (https://nl.wikipedia.org/wiki/Baars) en snoekbaars (https://nl.wikipedia.org/wiki/Snoekbaar) is. Deze natuurlijke prooivissen van de snoek hebben een stevig arsenaal aan zeer scherpe en harde rugpennen die vergelijkbaar zijn met stopnaalden en zo scherp als vishaken. Als top predator heeft de snoek geen enkel probleem met de verwondingen die hij oploopt bij het verorberen van deze tot de tanden toe gewapende vissen. Wellicht zou een kleine verdieping in de evolutionaire ontwikkeling tussen prooi- en roofvis je doen inzien dat het sportvissen niet zo barbaars is als je nu doet voorkomen. Uiteraard respecteer je het feit dat je vissen niet leuk vind. Over het feit dat je sportvissers beticht van dierenmishandelaars zit je fout en geldt voor jou het oude gezegde “aan elke goede visser ontsnapt wel eens een aal”.

    • De bioloog Midas Dekker zei eens dat als vissen zouden kunnen schreeuwen van de pijn er geen pretvisser meer zou overblijven.

      • En die kan het weten want die is jarenlang in haakjes bijtende vis geweest. Ben heel erg benieuwd naar de meetresultaten, dus als u ze heeft dan graag delen.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.