Verdachte zware mishandeling agent langer vast

17

Een 18-jarige jongeman uit Engeland blijft in ieder geval nog 14 dagen in voorarrest in verband met de zware mishandeling van een agent tijdens de nieuwjaarsnacht in Leiden. De man werd samen met drie andere verdachten direct na de mishandeling opgepakt.

Rond 4.00 uur ’s nachts reden patrouillerende agenten over de Lange Mare in Leiden. Daar was een vechtpartij aan de gang. De agenten wilden tussenbeide komen en daarbij werd een van hen tijdens het uitstappen van achteren door de verdachte besprongen. Daarbij kwam de agent zo ongelukkig ten val dat hij zijn kuit- en scheenbeen brak.

Agent Damien ligt nog altijd met een dubbele beenbreuk in het ziekenhuis. Inmiddels is duidelijk dat ook een zenuw is beschadigd en dat een slagader werd bekneld. Het is niet zeker dat de man helemaal van zijn verwondingen zal herstellen.

Zijn collega’s roepen het publiek op om Damien een hart onder de riem te steken door hem een kaartje te sturen. Dat kan naar de Politie Leiden, Langegracht 11, 2312 NV in Leiden.

Delen
LeidenWalk

17 reacties

  1. Raymond Gijsman

    Na zijn vrijlating schadevergoeding + ziekenhuiskosten vergoeden. Oh en niet te vergeten, lekker een verbod opleggen voor hem voor aankomend oud en nieuw. Gaat ie volgend jaar maar tennis schoppen in Engeland.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.