D66 Leiderdorp presenteert verkiezingsprogramma

1

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Brasserie Park presenteerde D66 Leiderdorp zondagmiddag het dertig pagina’s tellende verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De titel van het programma is ‘Groen dorp in een Sterke Regio’ en heeft als belangrijke speerpunten naast groen ook duurzaamheid, onderwijs, bereikbaarheid, wonen, zorg en de regionale samenwerking.

De partij vraagt in het programma onder andere meer aandacht komen voor het bomenbestand. “Het bomenbeleid moet geactualiseerd worden met een financiering voor de vervanging van bomen die aan het einde van hun levensduur zijn gekomen,” zegt lijsttrekker Jeroen Hendriks. “De gemeente zou alleen bomen mogen kappen als het echt niet anders kan en dan moet die kap in de directe nabijheid worden gecompenseerd door de aanplant van gelijkwaardige bomen.”

Op het gebied van mobiliteit doet D66 Leiderdorp ook enkele concrete voorstellen. Hendriks: “Er is speciale aandacht nodig voor de fietsstroken op de Heinsiuslaan en de Vossiuslaan en de oversteek bij de Persant Snoepweg, waar veel scholieren fietsen. De aparte fietspaden langs de Hoogmadeseweg willen we behouden en de situatie bij de Spanjaardsbrug moet snel veiliger worden.”

De D66 lijsttrekker blikte op de receptie verder terug op het afgelopen jaar, maar keek vooral vooruit naar de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. “Met zo’n programma en met de diversiteit van onze kandidatenlijst, waarop letterlijk alle generaties vertegenwoordigd zijn, moeten we een geweldig resultaat bij de verkiezingen kunnen bereiken.”

 

Delen
LeidenWalk

1 reactie

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.