(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Leidse waterpolosters heroveren koppositie in eredivisie

De waterpolosters van ZVL Tetteroo hebben hun koppositie in de eredivisie heroverd op Polar Bears. De ploeg uit Ede, die eerste was op basis van een iets beter doelsaldo, werd in een rechtstreeks duel in De Zijl verslagen met 8-7. Die eindstand geeft al aan dat het bepaald niet gemakkelijk was voor de Leidse ploeg, die nooit een grotere voorsprong had dan twee doelpunten.

Het eerste woord was aan Polar Bears, maar door doelpunten van Marianne de Groot en Marloes Cabout werd het eerste kwart toch afgesloten met een voorsprong: 2-1. Dat werd verdubbeld in de tweede periode. Brenda Weber en Biurakn Hakhverdian scoorden voor de thuisclub, die derhalve bij de rust leidde met 4-2.

Winst was in deze wedstrijd natuurlijk van groot belang en liefst met wat marge, zodat er een buffertje zou zijn voor wellicht de beslissende wedstrijd later in het seizoen in Ede. Maar ZVL Tetteroo slaagde daar niet in. De ploeg kwam, zoals dat zo mooi heet, niet goed uit de kleedkamer en binnen no-time was het 4-4. Malissa van Rijn en Marianne de Groot herstelden daarna het verschil van twee doelpunten, maar Polar Bears wist niet van opgeven en kwam weer op gelijke hoogte: 6-6.

Het jojo-effect ging daarna door. Treffers van Marianne de Groot en Biurakn Hakhverdian zorgden voor 8-6. Maar ook toen was het nog niet gedaan. Op 2:17 van het einde werd het 8-7, waarna Polar Bears via een time-out nog iets probeerde te verzinnen op in elk geval één punten mee naar huis te nemen. Dat lukt niet. Het was er bleef 8-7.

ZVL Tetteroo staat nu weer op de eerste plaats met een voorsprong van drie punten op Polar Bears en ook een miniem beter doelsaldo van plus 1 . Op dat genoeg is om straks de playoffs in te gaan als nummer 1 moet worden afgewacht. Het gaat uitsluitend tussen deze twee teams. De rest kijkt op grote afstand toe en strijdt maximaal om plek drie.

Scores ZVL Tetteroo: Marianne de Groot 3, Biurakn Hakhverdian 2, Maloes Cabout, Brenda Weber en Malissa van Rijn.