De kandidaten waarmee de ChristenUnie Leiden de verkiezingen in gaat. (Foto: PR).

ChristenUnie Leiden presenteert kandidatenlijst

De ChristenUnie Leiden heeft vanmorgen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat huidig duo-raadslid Pieter Krol unaniem was gekozen als lijsttrekker. Hij volgt Mart Keuning op, die na bijna tien jaar afscheid neemt als (duo-)raadslid. Keuning staat nog wel op de kandidatenlijst als lijstduwer.

Op plek twee staat fractie-assistent Maria Tiggelaar. Tiggelaar studeert Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Op plek drie staat afdelingsvoorzitter Pieter van der Woerd, bestuursrechtadvocaat in Amsterdam. De top vijf bestaat verder uit bestuurslid communicatie Elisabeth Eenkhoorn en huidig duo-raadslid Albert Brink. Op plaats zes staat oud-raadslid Janine Clement.

Voorzitter Pieter van der Woerd is tevreden met de kandidatenlijst: “We mogen ontzettend trots zijn op deze lijst. Natuurlijk is het een goede mix van oud en jong, ervaren en minder ervaren. Maar ook mensen uit alle lagen van Leiden, en uit alle wijken, bekend en minder bekend. Mensen ook met een christelijk sociaal hart voor Leiden. We gaan met heel veel vertrouwen en energie de campagne in.” Opvallende namen op de lijst zijn volgens de partij onder andere Jan Kruidhof, de coördinator van de Leidse stichting Voor Elkaar, en Rien Timmer, voorzitter van het College van Bestuur van de Leo Kanner Onderwijsgroep.

De totale kandidatenlijst van de ChristenUnie
1) Pieter Krol
2) Maria Tiggelaar
3) Pieter van der Woerd
4) Elisabeth Eenkhoorn
5) Albert Brink
6) Janine Clement-de Jonge
7) Floris Wagenaar
8) Christine van Zuylen
9) Àgnes Glastra
10) Carlijn Bergwerff
11) Jan Kruidhof
12) Toos van den Born – Oudenaarden
13) Rien Timmer
14) Leantine Bastiaans-Knibbe
15) Nico van Gelder
16) Anne-Marije Lugthart-Staat
17) Guido Terpstra
18) Céline Amoureus
19) Marijn Bos
20) Nino Gerritsen
21) Christiaan Harinck
22) Janette Prins
23) Bob van Vliet
24) Ard Zomer
25) Leo Kuiper
26) Marianne de Wolff
27) Jochem Hemink
28) Chris Sol
29) Mart Keuning

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×