(Foto: Reanne van Kleef).

PvdA Leiden zoekt leukste schoonmaker studentenhuis

Vandaag start de PvdA Leiden met een wedstrijd onder bewoners van Leidse studentenhuizen. “Wie voor 29 januari zijn of haar schoonmaker nomineert voor de titel ‘leukste schoonmaker van Leiden’ maakt kans op een episch schoonmaakpakket,” zegt kandidaat-raadslid Martijn Otten. “Met de wedstrijd richten we de aandacht op al die stille krachten die de Leidse studentenhuizen elke week een beetje mooier maken.”

Otten: “Leiden kan niet zonder studenten en studenten kunnen niet zonder de stad. Voor een belangrijk deel bepalen studenten de sfeer in de stad en er ontstaat steeds meer verbinding tussen de studenten en de stad. Zo zetten ze zich bijvoorbeeld, via Stichting Move, in voor kinderen uit minder bedeelde gezinnen en hebben studentenhuizen vaak een goede band met hun buurt en buren. Ook  organiseren steeds meer
studentenverenigingen activiteiten waar de hele stad aan kan meedoen.”

Met de actie ‘Leukste schoonmaker van Leiden’ wil de PvdA Leiden de schoonmakers van de Leidse studentenhuizen in het zonnetje zetten. “Voor veel studenten is hun studentenhuis immers de basis van waaruit ze de stad beter leren kennen. Ze kennen de huistradities vaak beter dan menig eerstejaars en zijn de verbindende factor in een studentenhuis,” zegt Otten.

Studenten kunnen de schoonmaker van hun huis nomineren via leiden.pvda.nl/leukste-schoonmaker-leiden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×