Anton van Kempen, Melanie van Driel en Tim van Tongeren proosten met hun achterban op het nieuwe jaar. (Foto's: Chris de Waard).

Jubilerend PrO gaat verkiezingen in met nieuwe ploeg

Progressief Oegstgeest heeft zaterdag de campagne gestart voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met een groep van zo’n tien kandidaatsraadsleden werd in de wijk Poelgeest met bewoners gesproken. “Niet zozeer om onze boodschap over te brengen, maar om wensen bij de bewoners op te halen,” vertelde lijsttrekker Melanie van Driel aan het eind van de middag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst die de partij hield in het Dorpscentrum aan de Lijtweg.

Chris de Waard in gesprek met lijsttrekker Melanie van Driel van Progressief Oegstgeest over de komende campagne.

Op die receptie blikte eerst scheidend voorman Tim van Tongeren terug op de afgelopen vier jaar. Hij verlaat de raad bij de komende verkiezingen, maar is wel beschikbaar voor een post als wethouder. Daarna ging lijsttrekker Melanie van Driel in op de speerpunten van PrO. Het motto: sociaal, duurzaam en open.

Chris de Waard sprak met PrO-raadslid Ria Pasterkamp die als enige van de huidige fractie na de verkiezingen doorgaat.

Lijsttrekker Melanie van Driel hoopt dat haar partij bij de verkiezingen uitkomt op vijf zetels. Dat zijn er twee meer dan nu. “We denken dat het kan. Je merkt dat er veel steun is voor duurzaamheid en dat is één van onze kernpunten. Ook het op orde brengen van het huishoudboekje  is volgens Van Driel bij PrO in goede handen.

Speeches van partijvoorzitter Anton van Kempen, fractievoorzitter Tim van Tongeren en lijsttrekker Melanie van Driel.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×