Leefbaar Leiden niet in de nieuwe gemeenteraad

Leefbaar Leiden neemt geen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Het is de partij niet gelukt om genoeg goede kandidaten te vinden. “Er wordt vanuit het rijk en de gemeente veel druk uitgeoefend om kandidaten heel goed te screenen om ondermijning te voorkomen. Dat maakt het nog eens extra lastig om mensen te vinden,” vertelt Sloos die het bij nader inzien na bijna een kwarteeuw ook wel mooi vindt geweest. “En de gezondheid wordt ook iets minder.”

Chris de Waard sprak met Daan Sloos over zijn naderende afscheid van de Leidse gemeentepolitiek.

Voor partijleider Daan Sloos betekent het dat hij na 24 jaar afscheid neemt van de Leidse gemeenteraad. Sloos: “In 1994 ben ik begonnen in de gemeenteraad. Nu, een kwart eeuw, vijf burgemeesters, vier partijwisselingen en vijf verkiezingen later, zit het er op voor mij op en neem ik als nestor van de raad afscheid.”

Ook de huidige nummer twee van Leefbaar Leiden in de gemeenteraadslid, Wil Sorel, keert niet terug in de raad. De partij Leefbaar Leiden blijft wel voortbestaan. Sloos sluit niet uit dat de partij bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen wel weer mee doet.

Op wie Sloos nu zelf gaat stemmen? Daar heeft hij de afgelopen 24 jaar niet over na hoeven denken maar hij heeft al wel een idee. “Als Paul Laudy niet van de VVD was, zou ik op hem stemmen. Die man doet zoveel goeds voor de stad. Maar ik denk dat het nu de ChristenUnie wordt… of GroenLinks.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×