Erfelijke verlegenheid, shampoo en genetische vriendschappen

Afbeeldingsresultaat voor science071Het ging deze week in de uitzending van Science 071 over erfelijkheid van verlegenheid met Anita Harrewijn, ging de wetenschapsvraag over shampoo en had redacteur Hidde van Slooten nieuws over mummies, zelfrijdende bussen en zelfmedicatie bij orang oetans.

Uit recent onderzoek blijkt dat de hersenactiviteit van kinderen met extreme verlegenheid en hun familieleden duidelijke overeenkomsten vertonen. Volgens promovendus Anita Harrewijn kan dit een oplossing zijn om in een vroeg stadium sociale angststoornissen te voorkomen. Anita was bij ons in de studio om hier meer over te vertellen.

Het wetenschapsnieuws ging deze week over veel verschillende onderwerpen: zelfrijdende bussen, zelfmedicatie bij orang oetans, mummies en vrienden.

Marinus had deze week een vraag over shampoo, hoe werkt dat namelijk?

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×