In het Reigersbos in Polderpark Cronesteyn knappen de bomen als luciferhoutjes meldt Sjaak van de Geyn van de Tuin van de Smid.

KNMI kondigt code rood af voor onze regio

Het KNMI heeft voor Zuid-Holland code rood afgekondigd. Er is sprake van een zware westerstorm (windkracht 10) met zeer zware windstoten van lokaal mogelijk 140 kilometer per uur (windkracht 11). Code rood geldt ook voor Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied.

Er wordt geadviseerd om niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. De verwachting is dat de storm vanaf het begin van de middag snel aan kracht verliest.

In verband met de storm laat de NS vandaag minder treinen rijden. Het spoorbedrijf raadt reizigers aan om vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met langere reistijden of drukte in de trein. Door een defecte bovenleiding rijden er ook nog steeds geen treinen tussen Leiden en Schiphol.

 

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×