Lisa van der Geest tijdens Flevonice. (Foto's: schaatspeloton.nl).

Schaatster Lisa van der Geest blijft marathonwedstrijden winnen

Schaatster Lisa van der Geest heeft weer twee marathonwedstrijden gewonnen. Woensdag 10 januari kwam ze als eerste over de streep op Flevonice en zaterdag won ze de elfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup in Alkmaar. Het was voor Van der Geest de vierde overwinning van het seizoen. Inmiddels staat ze ook vierde op de ranglijst van de nationale KPN Marathon Cup.

Voor de Leidse rechtenstudente, die uitkomt voor de Warmondse IJsclub, was de overwinning op zaterdag extra feestelijk, ze werd die dag namelijk 24 jaar.

De wedstrijd op Flevonice in Biddinghuizen ging over 40 km en Van der Geest reed meer dan de helft alleen. Na een ontsnapping met Chantal Hendriks (ZiuZ) nam Van der Geest op 20 km afstand en reed solo naar de overwinning.

Lisa van der Geest komt als winnares over de streep bij Flevonice.

Tijdens de Marathon Cup op zaterdag ontsnapten vier dames al vroeg uit het peloton. Van der Geest, Imke Vormeer, Emma Engbers en Aggie Walsma zetten het peloton op een ronde. Later probeerden nog zeven dames weg te komen, maar zij kregen daarvoor niet echt de kans. In de eindsprint was Vander Geest de snelste.

Het podium van de elfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×