Stilstaande treinen vandaag op Leiden Centraal.

Treinverkeer voorlopig nog niet hervat

In verband met de gevolgen van de zware storm die over Nederland raast is het treinverkeer sinds 11.00 uur vanochtend gestaakt. Alleen de treinen van Arriva in Groningen en Limburg rijden nog. De storm heeft veel schade aan spoor en bovenleidingen veroorzaakt. Er zijn bomen en andere voorwerpen op het spoor terechtgekomen. Ook op verschillende stations is sprake van stormschade. Dit kan zeer gevaarlijke situaties opleveren voor reizigers en medewerkers.

NS en Prorail hebben nog geen idee hoe laat de treinen weer gaan rijden. “Het is echt onmogelijk om aan te geven wanneer dit zal zijn en welke treinen zullen rijden,” aldus een woordvoerder van het spoorbedrijf die ook waarschuwt dat de¬†informatie in de reisplanner door alle verstoringen niet helemaal klopt.

De treinen gaan pas weer rijden als dat volgens de NS op een veilige manier kan.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×