(Foto's: Durmuş Doğan).

Turkse karnemelk met een Leids tintje

Het zuivelbedrijf OZ & ER bestaat tien jaar in Leiden. Onder het merknaam Silifke, vernoemd naar een Turks stadje in de provincie Mersin, produceert het bedrijf al jaren het yoghurtdrankje Ayran, Turkse yoghurt en kaas in blik. Het yoghurtdrankje Ayran wordt samengesteld uit een deel Turkse yoghurt, drie delen water en een beetje zout.

OZ & ER nam in 2007 zijn intrek in een voormalige opslagplaats van een groentehandel aan de Rooseveltstraat en levert op dit moment onder het merknaam Silifke zuivel aan acht Europese landen. Bij het bedrijf zijn ruim zeventig werknemers in dienst, waarvan de meeste woonachtig in Leiden en regio. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de consument met Turkse roots, maar de laatste tijd neemt ook de populariteit onder andere groepen toe.  Mede doordat mensen tijdens hun vakantie in Turkije kennis maken met de producten.

Ter ere van tien jaar productie in Leiden en de recente uitbreiding van de productieruimte bracht een delegatie bestaande uit burgemeester Henri Lenferink, wethouder Robert Strijk, D66-raadslid Vahit Köroğlu, BV Leiden voorzitter Erna Kortlang en voorzitter Durmus Dogan van de Turkse ondernemersvereniging Rijnland (TOVER) een gisteren bezoek aan het bedrijf. Daarbij kregen ze van de eigenaren een rondleiding door de fabriek en uitleg over de diverse productie-afdelingen van het zuivelbedrijf.

De producten van Silifke zijn in Leiden verkrijgbaar bij verschillende Leids/ Turkse supermarkten, bakkerijen en pizza- shoarmazaken.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×