(Foto's: Gerry van Bakel)

Aftrap eHealthweek bij Topaz Voorschoten

Om in 2040 de zorg voor iedereen toegankelijk te houden is slimme technologie noodzakelijk, anders moet tegen die tijd een op de vier werkenden in de zorg werken. Dat lijkt een somber toekomstbeeld maar Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is alles behalve somber als hij zaterdagmiddag in het Wapen van Voorschoten de belangstellenden toespreekt. Zaterdag kwam Erik Gerritsen naar Voorschoten om de nationale eHealth week officieel te openen. En hij ziet vooral heel veel mogelijkheden, veel innovaties en heel veel enthousiaste mensen. “Zoek ze op,” zegt Gerritsen. “Als deze man in dit pak je niet kan overtuigen, wees dan in ieder geval zo nieuwsgierig om met de mensen die voorop lopen te gaan praten.”

Wethouder Nanning Mol van Welzijn en Zorg was zichtbaar blij met de aanwezigheid van de hoogste ambtenaar van het ministerie in zijn gemeente. Ook Mol benadrukt dat technologische innovaties broodnodig zijn.

Verder zijn er medewerkers van Topaz die zelf meewerken aan het ontwikkelen van innovaties of de nieuwe technologie in de praktijk brengen.

Voor meer informatie over de eHealthweek kun je terecht op www.ehealthweek.net.

Een reportage van Gerry van Bakel, in gesprek met wethouder Nanning Mol, secretaris-generaal Erik Gerritsen, fysiotherapeut Maarten Wirtz, en verzorgster en activiteitenbegeleidster Jeannette Laan.

 

Reportage Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×