Conciërge joop van Oosten van de St. Josephschool won de vorige keer. (Foto: Chris de Waard).

D66 Leiden start weer zoektocht naar beste conciërge

In november 2016 koos D66 Leiden conciërge Joop van Oosten van de St. Josephschool als winnaar van de verkiezing van Leidse Conciërge van het Jaar. Nu gaat D66 Leiden opnieuw op zoek naar de beste, leukste en meest behulpzame conciërge van Leiden. Alle scholen kunnen vanaf nu hun conciërge voordragen voor die eretitel.

“Conciërges hebben een sleutelrol op scholen, maar hun werk blijft vaak onderbelicht. D66 wil met deze verkiezing de conciërges extra in het zonnetje zetten,” zo vindt de partij. “Conciërges zorgen er op scholen voor dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een gezonde, veilige omgeving. Ze weten vaak precies wat er speelt onder de leerlingen en dragen bij aan het toezicht en de zorg voor sociale veiligheid. Conciërges zorgen daarnaast voor belangrijk onderhoud aan de school. Met deze verkiezing vragen we extra aandacht voor de stille, maar essentiële werkzaamheden van conciërges.”

Nomineer de conciërge
Het nomineren van de conciërge kan tot donderdag 18 februari door een e-mail te sturen met daarin in ieder geval de naam van de conciërge, de naam van de school én een korte motivatie naar congierge@d66leiden.nl. “Geef daarin aan waarom juist jullie conciërge het verdient om dé Conciërge van het Jaar te worden. Op donderdagochtend 15 maart zal D66-wethouder Paul Dirkse naar de school van de winnende conciërge komen om de prijs uit te reiken.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×