Rector Magnificus Carel Stolker (rechts) van de Universiteit Leiden, burgemeester Henri Lenferink en directeur Dirk van Delft van Rijksmuseum Boerhaave (links) brengen stem uit op de microscoop van Antoni van Leeuwenhoek  als pronkstuk van Nederland. (Foto: Hielco Kuipers).

Nog tot vanavond stemmen op Leidse microscoop als Pronkstuk van Nederland

Vanmiddag is Rijksmuseum Boerhaave een ludiek stembureau voor de Antoni van Leeuwenhoek microscoop in de verkiezing voor het Pronkstuk van Nederland. Vanavond is de finale van de door Jort Kelder gepresenteerde zoektocht naar hét Pronkstuk van Nederland.

Chris de Waard ging even stemmen bij Boerhaave en sprak met directeur Dirk van Delft en met bezoeker Arrie Maas die ook kwam stemmen op de Van Leeuwenhoek-microscoop.

De afgelopen dagen werden er winnaars gekozen in drie categorieën. De Van Leeuwenhoek microscoop won bij ‘ontwerp’, het Plakkaat van Verlatinghe bij ‘erfgoed’ en de Nachtwacht van Rembrandt bij ‘kunst’.

Vanavond om 21.10 uur wordt de winnaar van deze drie finalisten door Jort Kelder bekendgemaakt tijdens een live-uitzending vanuit de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Stemmen kan nog tot halverwege de uitzending via www.pronkstukvannederland.nl.  In het museum kan dat nog tot 17.00 uur vanmiddag.

(Foto’s: Chris de Waard).

 

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×