Nog tot vanavond stemmen op Leidse microscoop als Pronkstuk van Nederland

1

Vanmiddag is Rijksmuseum Boerhaave een ludiek stembureau voor de Antoni van Leeuwenhoek microscoop in de verkiezing voor het Pronkstuk van Nederland. Vanavond is de finale van de door Jort Kelder gepresenteerde zoektocht naar hét Pronkstuk van Nederland.

Chris de Waard ging even stemmen bij Boerhaave en sprak met directeur Dirk van Delft en met bezoeker Arrie Maas die ook kwam stemmen op de Van Leeuwenhoek-microscoop.

De afgelopen dagen werden er winnaars gekozen in drie categorieën. De Van Leeuwenhoek microscoop won bij ‘ontwerp’, het Plakkaat van Verlatinghe bij ‘erfgoed’ en de Nachtwacht van Rembrandt bij ‘kunst’.

Vanavond om 21.10 uur wordt de winnaar van deze drie finalisten door Jort Kelder bekendgemaakt tijdens een live-uitzending vanuit de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Stemmen kan nog tot halverwege de uitzending via www.pronkstukvannederland.nl.  In het museum kan dat nog tot 17.00 uur vanmiddag.

(Foto’s: Chris de Waard).

 

Delen

1 reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.