Kim Wilde komt voor optreden naar Gebr. De Nobel

Op 21 november treedt de Engelse zangeres Kim Wilde op in Leiden. Ze zal die avond een concert geven in Gebr. de Nobel. Ruim dertig jaar na haar debuut kent haar carrière een tweede jeugd. Op 16 maart staat de release gepland van haar nieuwe album met de titel ‘Here Come The Aliens’.

Twee jaar geleden toerde Kim Wilde al door Nederland. Ze had in de jaren ’80 een hele serie grote hits in ons land:  ‘Kids in America’ werd in 1981 een internationaal succes, gevolgd door ‘Cambodia’, ‘View from a Bridge’ en ‘Never trust a stranger’. Ze heeft inmiddels zo’n dertig miljoen albums en singles verkocht.

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig maar tegelijk gevoelig door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Een unieke sound, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

De voorverkoop is inmiddels van start gegaan via www.gebrdenobel.nl. Tickets kosten €45,- (incl. servicekosten).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×