Teylingse oud-wethouder Van der Zon plotseling overleden

De Teylingse oud-wethouder Leo van der Zon is afgelopen nacht op 59-jarige leeftijd overleden in het LUMC in Leiden. Dat meldt website De Teyding. Van der Zon was daar zaterdag opgenomen met acute malaria. Die zou hij hebben opgelopen na een recent zakenbezoek aan Oeganda voor het bedrijf Floritec, waarvan hij sinds kort directeur was.

Naast zijn werkzaamheden in de bloemensector was Leo van der Zon onder andere voorzitter van het Bloemencorso Bollenstreek en van de lokale omroep voor de Bollenstreek, Bo.

Van januari 2006 tot juli 2014 was Leo van der Zon voor de VVD wethouder in de gemeente Teylingen. Hij had onder meer financiën in zijn portefeuille en heeft destijds mede vormgegeven aan de nieuwe fusiegemeente. In 2014 trad hij plotseling af omdat hij onvoldoende steun vanuit zijn eigen VVD-fractie ondervond. Hij richtte zijn energie op het verder professionaliseren van het Bloemencorso en werd voorzitter van de omroep voor de Bollenstreek; Bo. Daarnaast bleef hij als interim-manager actief in de bloemensector.

Leo van de Zon zou komende zaterdag 60 zijn geworden. Hij had een groot feest gepland, waar ook zijn dochter met haar band zou optreden.

Advertentie

Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×