Lisa van der Geest komt als eerste over de eindstreep tijdens het ONK. (Foto: schaatspeloton.nl).

Lisa van der Geest wint ONK op Weissensee

Marathonschaatster Lisa van der Geest heeft zaterdag op de Weissensee het open Nederlands kampioenschap gewonnen. In de eindsprint bleef ze Clarissa van Maaren en Aggie Walsma voor en zo kwam ze na 80 kilometer als eerste over de finish.

Woensdag zal Van der Geest haar titel op de Alternatieve Elfstedentocht verdedigen. Die wedstrijd is 200 kilometer lang. Zaterdag wordt vervolgens de Aart Koopmans Memorial over nog eens 80 kilometer gereden. Ook deze wedstrijd schreef Van der Geest al eens op haar naam. Van der Geest bewees dit jaar al dat ze in vorm is. In januari won ze al twee marathonwedstrijden.

 

Lisa van der Geest (rechts) na haar overwinning op het open Nederlands kampioenschap. (Foto: Wichert Hoekert)

Sportvrouw van het Jaar

De Leidse rechtenstudente is dit jaar ook genomineerd voor de titel ‘Sportvrouw van het Jaar’ in Leiden. De nominatie heeft ze onder meer gekregen door haar overwinning op de Alternatieve Elfstedentocht in 2017. De winnaars worden 9 februari bekend gemaakt. tot die tijd kan er ook nog worden gestemd op de Leidsch Dagblad Publieksprijs.


Lisa van der Geest over nominatie Sportvrouw van het Jaar in Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×