Kim Hergelink won op haar 18e verjaardag beide partijen. (Foto's: Wim de Leeuw).

Vrouwen Scylla blijven in de race voor play-offs, mannen hard onderuit

De tafeltennisvrouwen van Scylla deden zondag goede zaken voor een plek in de play-offs. Door de 6-0 winst op De Treffers kwam het team gelijk met concurrent SKF en deelt het daarmee nu de vierde plek. Op ‘Super Sunday’ speelden ook de mannen van Scylla thuis in het tafeltenniscentrum Zij verloren met 0-6 van DTK ‘70.

Scylla kwam in eigen huis geen moment in gevaar. Daarvoor was de tegenstander ook te zwak. Esmee van Marwijk, Marie Depuydt en de jarige Kim Hergelink (18) wonnen hun partijen vrij eenvoudig en kunnen zo op de ranglijst weer naar boven kijken nu het gat met SKF gedicht is.

Mannen verliezen met 0-6 

Op de tafel ernaast waren de rollen omgedraaid. Daar speelden de mannen en was het Scylla dat achter de feiten aanliep. Tegenstander DTK ‘70, de nummer twee van de competitie, dicteerde het spel en ging uiteindelijk huiswaarts naar Klazienaveen met een 6-0 overwinning op zak.

De enige Leidse speler met kansen op een overwinning was Olivier Altenburg. Tegen zowel Koen Hageraats en Barry Wijers was hij er dichtbij. In beide gevallen moest hij echter na de volle vijf games zijn tegenstander feliciteren. Vooral in de slotwedstrijd tegen Wijers lagen er kansen. In de vierde game had Altenburg zelfs drie matchpoints die hij niet wist te verzilveren. Jammer, want hij speelde uitstekend. In de slotgame kwam hij na een 1-7 achterstand terug tot 9-9 waarna het
toch de koelere Wijers was die er met de winst van doorging.

Op de ruime overwinning van DTK ’70 viel verder weinig af te dingen. Kim Vermaas en Merijn de Bruin schoten in hun wedstrijden duidelijk tekort. Er is nu een wondertje nodig voor het team om zich nog te plaatsen voor de play-offs. De achterstand op de nummer vier, Salamanders, lijkt met
10 punten daarvoor echter te groot.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×