Captain Ross Bennie-Coulson op weg naar de try line. (Foto's: Els Barnas, tekst: Welmoet Lugt).

DIOK verliest topper in eigen huis

De rugbyers van DIOK verloren zaterdag in eigen huis de topper tegen RC ’t Gooi. Aan de Smaragdlaan werd het 15-25 voor de bezoekers. Daarmee neemt ’t Gooi de tweede plek over in de kampioenspoule van de Rugby Ereklasse. DIOK staat nu derde op vier punten achterstand.

De wedstrijd begint met de aftrap van DIOK. De eerste tien minuten van de wedstrijd gaat de strijd tussen beide ploegen gelijk op. Na een kwartier wordt er een penalty toegekend aan ‘t Gooi. Het schot belandt tussen de palen en DIOK kijkt meteen tegen een 0-3 achterstand aan. Vervolgens krijgt DIOK een gele kaart en moet tijdelijk met 14 man verder.

Mounal converteert als vanouds

Ondanks de man minder wordt de eerste try gescoord. Na een fantastische break van Alvaro Abril gaat de aanval in drie fasen door naar Jack Costigan. Costigan legt hem in de verste hoek over de lijn en “kicker” Pierre Mounal converteert als vanouds, 7-3. In de vijfentwintigste minuut maakt ‘t Gooi een overtredingen en Mounal gaat op 50 meter afstand voor de palen. Het schot is raak, 10-3. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Over en weer wordt er goed aangevallen en verdedigd. Na een lange aanval scoort ook ‘t Gooi een try. De conversie gaat naast, 10-8. De rust wordt ingegaan met een miniem verschil.

‘t Gooi ruikt de winst

In de tweede helft heeft ‘t Gooi veel balbezit en krijgt DIOK weer een gele kaart. Weer staat de thuisploeg met een man minder op het veld. ‘t Gooi maakt gebruik van de situatie en scoort, na lange druk op de tryine van DIOK, een try. De conversie wordt benut, 10-15. Nog geen 5 minuten later gaat het weer mis. ‘t Gooi ziet een gat en maakt de try, maar de conversie gaat mis, 10-20. DIOK is de focus kwijt en ‘t Gooi voelt het feilloos aan. Te veel tackles worden door DIOK gemist. Een vierde try voor ‘t Gooi is het gevolg en de stand is 10-25.  DIOK herpakt zich in het laatste kwart van de wedstrijd. Ross Bennie-Coulson scoort een zwaarbevochten try voor de massaal aanwezige supporters van de Leidse hoofdmacht. De conversie gaat naast. In de slotfase wordt een penalty, die ‘t Gooi meekrijgt, niet benut. Maar DIOK zit het niet mee vandaag: Een penalty gaat tegen de palen en een try in de laatste fase wordt afgekeurd, ‘ t Gooi gaat met de overwinning van 15-25 naar huis.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×