Eerste clubavond 3voor12 Leiden in Gebr. De Nobel

Het lokale muziekplatform 3voor12 Leiden start donderdag in Gebr. De Nobel met de eerste Clubavond. Het is de eerste in een serie van vier Clubavonden in 2018. Elke Clubavond worden er drie acts geboekt, waarbij kwaliteit en diversiteit hoog in het vaandel staan. Het doel van de Clubavond is ontdekken en verbinden: lokaal muziektalent een podium bieden en het Leidse publiek een leuk avondje uit waarbij nieuwe muziek op een toegankelijke wijze ontdekt kan worden.
De acts van deze eerste clubavond zijn Baskar, Electric Love en Evolve. Alle acts komen uit Leiden. De avond start om 19.30 uur en de toegang is gratis.
Jaap van Sandijk in gesprek met Nike Liscaljet van 3voor12Leiden
Electric Love is een eclectische mix van jazz, soul, funk, r&b, afro, pop, reggae en dance. Een groep muzikanten, artiesten, hippies, die hun liefde voor het oude (jaren 80 funk en vinyl) graag combineren met nieuwe technische mogelijkheden, electro en dance. Zangeres/mc SarahLee Vos, gitarist/opperknopjesnerd Lucas Meijers en drummer/percussionist Geert Sluijter maken met afwisselend toetsenist Frans Heemskerk, trompettist Matthijs Sepers en opperlichtjesnerd Sven Meijers de band compleet. “Hun funky tracks passen prima bij een zonnige avond” en brengen vanavond een zomerse warmte naar de Nobel. “Zijn jullie klaar voor tantrische seks?” Electric Love maakt van de 3voor12 Leiden Clubavond een authentiek feestje!

Evolve is Frederieke Kroone. In 2017 stond ze nog in een uitverkocht Scheltema. Frederieke is een soul, funk, blues vocaliste en studeert aan het Conservatorium Haarlem. Ze zingt o.a. in het achtergrondkoor van TRAUDES; 3FM Talent van deze maand! En nu staat ze eindelijk week eens solo, op onze primeur! Met een nieuwe setlist, nieuwe muziek en een nieuwe show.

Baskar is twee jaar geleden ontstaan als afstudeerband voor het conservatorium, presenteerde vorig jaar een debuutalbum en ging op tour met de Popronde, en dit jaar reist de instrumentale space funk naar het Leidse 3voor12 podium. Bob Hogenelst (drum en percussie), Gertjan Gutman (orgel en elektrische piano), Maarten Pool (basgitaar) en Yuri Guerin (gitaar) combineren instrumentale funk, afrobeat, experimentele jazz en alternatieve muziek tot een psychedelische mix met een stevige groove. Bob en Gertjan zullen menigeen bekend voorkomen uit de succesvolle rock ‘n’ roll machine Birth of Joy, maar moet die gedachte even achter zich laten en verder terug in de tijd reizen naar de psychedelische jaren 60 en 70.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×