(Foto: PR).

PvdA en SP Leiden stellen vragen over herinrichting Kagerzoom

Groengebied Kagerzoom op de rand van Leiden en Teylingen gaat op de schop. Althans dat is de wens van de gemeente Teylingen die het recreatieve karakter van de Kagerzoom graag wil versterken. Veel bewoners van de Merenwijk in Leiden zijn het daar niet mee eens. Zij beschouwen de Kagerzoom als een van de laatste stukjes rondom Leiden die groen, ruimte en rust bieden. Twee Leidse raadsleden, Abdelhaq Jermoumi van de Partij van de Arbeid en Antoine Theeuwen van de SP werpen zich op als hun belangenbehartigers en stellen vragen aan het College van B&W in Leiden.

Abdelhak Jermoumi verwijt de gemeente Teylingen dat ze voorbij gaan aan de wensen van de Merenwijkers, eerder geuit in een enqute en dat ze bovendien slecht communiceren met diezelfde bewoners over de plannen. Volgens Jermoumi kwamen er vorige week zeker 160 bewoners uit de Merenwijk naar een informatie-avond van de gemeente Teylingen over de herinrichting van de Kagerzoom.

De voornemens van Teylingen omvatten het verlagen van een dijk, het weghalen van hekken waardoor koeien vrij kunnen grazen, het kappen van bomen langs het Joppepad en de aanleg van meer onverharde wandelpaden.  Op het schiereiland Tengnagel moet de bebossing langzaam plaatsmaken voor rietlanden. Een uitkijktoren moet daar een baken gaan vormen voor de watersporters.

Gerry van Bakel in gesprek met PvdA raadslid Abdelhaq Jermoumi over de herinrichting van de Kagerzoom.

De raadsleden willen nu van het College van B&W onder andere weten of de gemeente Leiden betrokken is bij de herinrichting van de Kagerzoom, en of de gemeente Leiden bereid is zich in te zetten om de plannen in lijn te brengen met de wensen van de Leidse bewoners.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Kagerzoom. Bewoners roeren zich ook op internet met tegengeluiden. Zoals de site Houd Kagerzoom mooi.

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×