Voormalig penningmeester Leidse SP krijgt taakstraf vanwege verduistering

Een voormalige penningmeester van de Leidse SP heeft een schikkingsvoorstel van het OM geaccepteerd. De schikking houdt in dat hij een werkstraf krijgt opgelegd en dat hij ruim 24.000 euro moet terugbetalen aan de Leidse SP. Het bedrag dat de man in 2015 achterover drukte was 10.000 euro hoger.

Het geld dat de penningmeester heeft verduisterd is deels afkomstig uit de partijkas van de SP en deels afkomstig uit het fractiebudget. Dit laatste potje moet, als het niet gebruikt of ten onrechte besteed wordt, terugbetaald worden aan de gemeente. De Leidse SP had al een regeling getroffen met de gemeente om zelf dit geld terug te betalen. Inmiddels heeft de SP de helft van het bedrag terugbetaald.

Door de schikking kan ook de rest van het fractiebudget versneld terug worden betaald, en een gedeelte van het verduisterde geld uit de partijkas. Fractievoorzitter Julian van der Kraats: “Hoewel we natuurlijk het liefst hadden gezien dat deze meneer alles tot op de laatste cent zou terugbetalen, zijn we uiteindelijk blij dat we nu een punt achter deze vervelende zaak kunnen zetten.”

De frauderende penningmeester deed eerder ook al een greep in de kas bij het COC Leiden. Ook toen ging het om tienduizenden euro’s.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×