Lezing over impact Europa op Leiden door hoogleraar en burgemeester

De EU is ontegenzeglijk in een politiek-revolutionaire fase beland. Zo althans, beziet prof. Luuk van Middelaar, hoogleraar aan de Rechtenfaculteit in Leiden, de Europese samenwerking van dit moment. Op woensdag 7 februari geeft hij hierover een Studium Generale-college. Burgemeester Henri Lenferink zal op de lezing reageren.

Prof. Van Middelaar behandelt in het lezing de hoofdlijnen uit zijn boek ‘De nieuwe politiek van Europa’ dat afgelopen najaar verscheen. Het is zowel een frontlijnverslag van Europese crisisjaren met onderwerpen als de vluchtelingenstroom, de eurocrisis, de strijd in Oekraïne en de Brexit, als een analyse van de nieuwe politieke en institutionele verhoudingen in Europa.

Luuk van Middelaar (1973) is toonaangevend historicus en politiek filosoof. Hij was politiek adviseur van de eerste voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy. Hij is columnist van NRC Handelsblad en het Vlaamse De Tijd.

Burgemeester Lenferink zal in zijn reactie de impact van Europa op lokaal niveau belichten. Waarin komt deze tot uiting? Wat betekent dit voor het lokaal bestuur in een stad als Leiden. Lenferink is opgeleid als historicus.

De lezing is voor iedereen gratis bij te wonen. Aanmelden hoeft niet.

Studium Generale-college
Woensdag 7 februari 2018
Lipsiusgebouw zaal 019 (voormalige LAK-theater)
Cleveringaplaats 1 in Leiden
Tijd: 17.00 uur tot 18.30 uur

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×