CDA Leiden ziet mogelijke uitbreiding Roomburg hockey in professorenwijk

Het CDA Leiden ziet mogelijkheden voor de uitbreiding van Hockeyclub Roomburg in de professorenwijk. Nu de gemeente de stekker onlangs uit het bouwplan bij de Lorentzschool heeft getrokken, denkt CDA-raadslid Moniek van Sandick dat er een extra veld kan worden aangelegd.

Chris de Waard sprak mt CDA-raadslid Moniek van Sandick over hun alternatieve plan voor Roomburg hockey.

Door het dempen van een stuk sloot tussen de Lorentzschool en Roomburg hockey en het afsluiten van stukje van de Van Vollenhovenkade ontstaat in de ogen van het CDA ruimte voor een vierde veld voor de LHC Roomburg. Ook is er dan nog ruimte voor de bouw van een gymzaal.

Van Sandick spreekt van een win-win situatie: “Ten eerste kan de hockey in de wijk blijven zodat hun wijkfunctie blijft bestaan en de vele scholen in de wijk overdag op de velden kunnen blijven sporten. Ten tweede kan het vierde veld zo worden ingericht dat het aansluit op het speelplein van de Lorentzschool zodat hier een beweegplein kan worden gerealiseerd waar de leerlingen in de pauzes kunnen spelen.

De geplande gymzaal aan de Oppenheimstraat kan in de ogen van het CDA gerealiseerd worden aan het plein van Lorentzschool zodat daar een sportgebied ontstaat waar scholen, sporten en fysiotherapie gebruik van kunnen maken. Aan de Oppenheimstraat kan dan rustige woningbouw worden gepland voor ouderen in de wijk. Het Roomburger park blijft in het CDA-plan onaangetast.

Van Sandick heeft ook een waarschuwing voor de tegenstanders van de uitbreiding van de hockeycub in de wijk. “Als Roomburg naar de Vliet verhuist, dan kan je op je vingers natellen wat er met de vrijkomende velden gebeurt. Die worden volgebouwd, en niet met laagbouw.”

Advertentie

Leiden Politiek Sport roomburghockey


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×