CDA Leiden ziet mogelijke uitbreiding Roomburg hockey in professorenwijk

7

Het CDA Leiden ziet mogelijkheden voor de uitbreiding van Hockeyclub Roomburg in de professorenwijk. Nu de gemeente de stekker onlangs uit het bouwplan bij de Lorentzschool heeft getrokken, denkt CDA-raadslid Moniek van Sandick dat er een extra veld kan worden aangelegd.

Chris de Waard sprak mt CDA-raadslid Moniek van Sandick over hun alternatieve plan voor Roomburg hockey.

Door het dempen van een stuk sloot tussen de Lorentzschool en Roomburg hockey en het afsluiten van stukje van de Van Vollenhovenkade ontstaat in de ogen van het CDA ruimte voor een vierde veld voor de LHC Roomburg. Ook is er dan nog ruimte voor de bouw van een gymzaal.

Van Sandick spreekt van een win-win situatie: “Ten eerste kan de hockey in de wijk blijven zodat hun wijkfunctie blijft bestaan en de vele scholen in de wijk overdag op de velden kunnen blijven sporten. Ten tweede kan het vierde veld zo worden ingericht dat het aansluit op het speelplein van de Lorentzschool zodat hier een beweegplein kan worden gerealiseerd waar de leerlingen in de pauzes kunnen spelen.

De geplande gymzaal aan de Oppenheimstraat kan in de ogen van het CDA gerealiseerd worden aan het plein van Lorentzschool zodat daar een sportgebied ontstaat waar scholen, sporten en fysiotherapie gebruik van kunnen maken. Aan de Oppenheimstraat kan dan rustige woningbouw worden gepland voor ouderen in de wijk. Het Roomburger park blijft in het CDA-plan onaangetast.

Van Sandick heeft ook een waarschuwing voor de tegenstanders van de uitbreiding van de hockeycub in de wijk. “Als Roomburg naar de Vliet verhuist, dan kan je op je vingers natellen wat er met de vrijkomende velden gebeurt. Die worden volgebouwd, en niet met laagbouw.”

Delen

7 reacties

  1. Eef Ringers

    Als je niet meegaat in dit plan bouwen we huizen (en dat zal geen laagbouw zijn) … jammer zo’n opvatting van het CDA
    Je had er ook voor kunnen kiezen de huidige bewoners wat meer park te gunnen

  2. Behoorlijk creatief, maar vind het wel ver gaan voor een extra veld.
    Wat betreft de aanrijdroute/toegang zou het verstandig zijn de te verplaatsen naar de Kanaalweg dit i.c.m. parkeergelegenheid natuurlijk. dit beperkt de overlast voor de wijk aanzienlijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline