(Foto's: Wilco Devilee).

Toestemming noodkap bomen Lammenschans ingetrokken

De gemeente Leiden heeft de toestemming ingetrokken die begin deze maand aan Prorail werd gegeven om via een noodkapprocedure 44 bomen langs het spoor bij station Leiden Lammenschans om te zagen.

Tenminste voor zover ze niet al op 18 januari gekapt zijn. Die dag werd in opdracht van spoorbeheerder Prorail begonnen met die kap van de 44 bomen die volgens een eerdere schouw een direct gevaar vormden voor het spoor. Nu is gebleken dat tijdens de zeer zware storm die op diezelfde dag heeft gewoed geen enkele  boom waarvoor de noodkap was toegestaan voor een gevaarlijke situatie gezorgd heeft, wordt het burgemeestersbesluit waarin de noodkap werd toegestaan ingestrokken.

“Van de gestelde spoedeisendheid van de kap is als gevolg van gewijzigde inzichten geen sprake meer,” aldus de formele intrekking van de toestemming. Als uit nader onderzoek blijkt dat kap voor verschillende bomen alsnog nodig lijkt te zijn, dan kan een reguliere aanvraag voor het kappen worden gedaan.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×