Meer dan 900 leerlingen vormden vanmiddag het woord YES op het schoolplein van Lorentzschool. Daarna werd het Lorentzschoollied gezongen. (Hoofdfoto: Reanne van Kleef, overige foto's: Emile van Aelst).

Lorentzschool viert afblazen bouwplan Van Vollenhovekade

In juni 2017 vormden zo’n 1.000 leerlingen van de Lorentzschool in Leiden in grote letters S.O.S. als actie tegen de voorgenomen bouw van appartementen naast de school. Save Our Schoolplein was de boodschap. En die is aangekomen. Twee weken geleden maakte wethouder Laudy bekend dat het plan van tafel is.

Sleutelstad was aanwezig bij het feestje en dat resulteerde in bovenstaande radioreportage.

Vanmiddag was op de Lorentzschool nog een ludieke afronding van de geslaagde actie tegen de bouw. De kinderen formeerden dit keer triomfantelijk het woord ‘YES’. “Want we hebben ons doel bereikt. De kinderen mogen trots zijn dat ze deelnamen aan de SOS-actie en op het behaalde resultaat,” zegt directeur John van Bezouw. “Op deze manier vierden we dat samen.”

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×