Lorentzschool viert afblazen bouwplan Van Vollenhovekade

In juni 2017 vormden zo’n 1.000 leerlingen van de Lorentzschool in Leiden in grote letters S.O.S. als actie tegen de voorgenomen bouw van appartementen naast de school. Save Our Schoolplein was de boodschap. En die is aangekomen. Twee weken geleden maakte wethouder Laudy bekend dat het plan van tafel is.

Sleutelstad was aanwezig bij het feestje en dat resulteerde in bovenstaande radioreportage.

Vanmiddag was op de Lorentzschool nog een ludieke afronding van de geslaagde actie tegen de bouw. De kinderen formeerden dit keer triomfantelijk het woord ‘YES’. “Want we hebben ons doel bereikt. De kinderen mogen trots zijn dat ze deelnamen aan de SOS-actie en op het behaalde resultaat,” zegt directeur John van Bezouw. “Op deze manier vierden we dat samen.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline