Op de foto de wethouders van de gemeenten, bestuursvoorzitter Otto Jelsma van mboRijnland en de studenten van mboRijnland die de lunch verzorgden en de aanwezige docenten, ambtenaren en ondersteuning. (Foto's: PR).

Samenwerking tussen gemeenten en mboRijnland voor sterker mbo

Zes gemeenten en mboRijnland gaan samenwerken voor een sterkere regionale economie en innovatiever beroepsonderwijs. Vorige week hebben wethouders van de zes steden en mboRijnland voor de eerste keer verkend hoe zij elkaars ambities kunnen versterken. Het samenwerkingsverband richt zich op de aansluiting van het onderwijsaanbod op de regionale arbeidsmarkt, de verbinding met het jeugdbeleid en nieuwe innovatieve samenwerkingsvormen.

De bijeenkomst vond plaats in Gouda in het praktijkrestaurant van mboRijnland. Bestuursvoorzitter van mboRijnland Otto Jelsma is enthousiast: “Deze regionale samenwerking is uniek. Samen zetten we ons in voor ondernemende vakmensen in een sterke samenleving.” De Goudse wethouder Jan-Willem van Gelder benadrukt het belang van mbo’ers: “Het beroepsonderwijs is onmisbaar voor onze maatschappij. Waar zouden we zijn zonder timmermannen, tandartsassistenten en transportplanners?” Hij heeft Leiden uitgedaagd het regionale onderwijsoverleg de volgende keer te organiseren. “We gaan voor vakmanschap, verbinding en vertrouwen! Regio-wethouders bedankt”, liet Van Gelder na afloop in een tweet weten.

Naast de Goudse Jan-Willem van Gelder waren de wethouders Paul Dirkse (Leiden), Ed de Leest (Alphen aan den Rijn), Hans Haring (Woerden) en Floor Kist (Leidschendam-Voorburg) aanwezig. Isabelle Vugs (wethouder Zoetermeer) gaf acte de présence per videoboodschap over de samenwerking met mboRijnland in de Dutch Innovation Factory.

 

Advertentie

Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×