Merijn de Bruin in actie. (Foto's: Wim de Leeuw).  

Harde nederlaag voor vrouwen Scylla

Afgelopen week won het eerste Damesteam van Scylla in de eredivisie tafeltennis met 6-0. Zaterdag heeft het team in Heerlen met 5-1 verloren.  Kim Vermaas won haar eerste wedstrijd van Yun Zhang in vier games, waarvan de laatste met 11-4. Daarna was het echter op voor Scylla.

Vermaas verloor verrassend van Rachel Gerarts. Kim Hergelink (tegen Annewyke Appels en Zhang), en Esmee van Marwijk verloren hun partijen. Van Marwijk was nog het dichtst bij winst. Tegen zowel Gerarts en Appels kwam het aan op vijf games, maar beide malen ging de winst naar Heerlen. Vermaas had na afloop geen goede verklaring voor het slechte optreden: “Het was allemaal niet goed vandaag. Het was gewoon een slechte wedstrijd van onze kant”.

 

Ook de mannen van Scylla ging het niet zo goed. Tegen koploper Enjoy & Deploy lag de verklaring zondag echter voor de hand. De regerend landskampioen bouwt in tegenstelling tot verenigingen als Scylla niet op de eigen opleiding, maar vliegt per wedstrijd buitenlandse topspelers in. Deze ‘see, buy, fly’- strategie zal Enjoy & Deploy zonder twijfel ook dit jaar weer het kampioenschap brengen.

Dit weekend kwamen Kalinikos Kreanga en Jakub Folwarski over, om vrij eenvoudig overeind te blijven. Aan Scylla-zijde bleven Gerard Bakker Jr. en Olivier Altenburg zonder overwinning. Dat Scylla toch de eer wist te redden komt omdat de club uit Zoetermeer in wedstrijden die het minder cruciaal acht Stephan Tromer opstelt in plaats van de derde aangetrokken buitenlandse speler (Dorian Nicolle). Altenburg kon daar dit weekend niet van profiteren, maar Merijn de Bruin deed dat wel. Zonder gameverlies pakte hij de slotwedstrijd waardoor de nederlaag – hoe voorspelbaar ook – met 5-1 nog enigszins dragelijk werd.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×