(Foto's: J.P. Kranenburg).

Jeugdroeiers zorgen voor recordaantal deelnemers Zijlhead

De Zijl was zondag weer het decor voor de Zijlhead die ieder jaar door roeivereniging Asopos de Vliet wordt georganiseerd. Aan de 48e editie van de roeiwedstrijd deed een recordaantal van 61 ploegen mee. Andere jaren lag het deelnemersaantal rond de 45 ploegen die aan de 4,3 kilometer lange wedstrijd meededen. Dit jaar zorgde onder meer het juniorenkamp voor een toename van het aantal inschrijvingen.

Dit juniorenkamp werd voor het eerst en is bedoeld om roeiers onder de achttien te stimuleren om te blijven roeien. Hierdoor waren naast een groot aantal roeiers van Njord, Die Leythe en RV Rijnland ook jeugdroeiers van Die Leythe en de Delftse roeivereniging ‘DDS’ aanwezig.

Naast dat het een drukke editie was, zorgde de wind ook voor een pittige versie van de Zijlhead. Dit jaar was het geen mist, maar keiharde tegenwind die het de boten lastig maakte. Met name de eerstejaarsploegen van Asopos de Vliet deden het erg goed, allemaal bleven zij hun directe tegenstanders voor en lieten zien flinke stappen te hebben gezet sinds hun trainingsweekend in Brugge. Het werd een spectaculaire race, met een uiteindelijk relatief snelste plek voor de lichte heren dubbeltwee van Njord. De organisatie kijkt terug op een drukke en mooie dag op het water.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×