Armin van Buuren in het Theatrum Anatomicum in Museum Boerhaave. (Foto's: ntr).

Armin van Buuren op zoek naar Verborgen Verleden

De wereldberoemde Leidse dj en producer Armin van Buuren staat op 16 februari centraal in een uitzending van het ntr-televisieprogramma Verborgen Verleden. Hij wil graag weten waar zijn naam vandaan komt en of hij uit een roemrijk geslacht stamt.

Zo heeft Van Buuren zich altijd afgevraagd of er een verwantschap is met Anna van Buren, de eerste vrouw van Willem van Oranje. Of komen zijn voorouders uit het Gelderse stadje Buren? Bij het zoeken naar het antwoord op die vraag komt Armin ook nog meer te weten over zijn opa tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wat verder terug in de tijd komt hij een voorouder tegen die net als zijn vader medicijnen heeft gestudeerd. En evenveel moeite had om zijn tentamens te halen. En zo komt Armin steeds dichter bij het antwoord op de vraag wat zijn achternaam Van Buuren nu precies te maken heeft met Buren en Van Buren.

 

In Verborgen verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. De voorouders die zij in hun stamboom tegenkomen, hebben allemaal een eigen verhaal dat ook iets vertelt over de persoonlijkheid van de hoofdpersonen zelf. Die verhalen voeren hen naar tal van plaatsen in binnen- en buitenland, leiden tot ontmoetingen met nieuw-ontdekte familieleden en verrassen met onthullingen over voorouders die soms zelfs een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons allemaal.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×