(Foto: PR).

Leidse studenten niet in topklassement Student Energy Race

De zesde editie van de Student Energy  Race is in volle gang. Dit is een wedstrijd voor studentenhuizen in Amsterdam, Leiden, Delft, Deventer, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Het is de bedoeling dat de deelnemers zo veel mogelijk energie besparen. Er wordt korter gedoucht, de verwarming gaat lager en de lampen gaan uit. Het studentenhuis dat na vijf maanden het hoogste persentage energie heeft bespaard, wint de hoofdprijs.

De DUWO-huizen in Deventer doen het erg goed dit jaar. Zo heeft het studentenhuis aan de Zwolseplaats 18 in die plaats in januari gewonnen. Net als in novermber en december. De Leidse huizen moeten nog iets meer hun best doen. Ze staan niet in het topklassement, maar elke besparing is een prestatie. Het is goed voor het milieu en voor de portemonnee van de bewoners.

De deelnemers zijn te volgen te volgen op de Facebook-pagina van de Student Energy Race. Hier zijn ook tips te vinden om zelf energie te besparen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×