Sieradententoonstelling in Museum Volkenkunde

In de voorjaarsvakantie is er weer veel te doen in Museum Volkenkunde. Er is een workshop sieraden maken, maar er is ook een sieradententoonstelling, waar de mooiste verhalen worden verteld bij de geëxposeerde sieraden.

De workshop waarbij je leert hoe je Oegandese armbanden kunt maken wordt dagelijks om 13.00 en 14.00 uur gehouden. In deze workshop wordt er 45 minuten gewerkt aan het knippen, rollen en plakken van de armbanden.  Iedereen van zes jaar en ouder kan meedoen. Inschrijven kan bij de kassa.

Natuurlijk kan er ook geluisterd worden naar een mooi verhaal. In het verhaal speelt een sieraad de hoofdrol. Het is een heel speciaal sieraad, want het komt uit de tentoonstelling.  Het verhaal duurt een half uur en is te beluisteren om 15.00 en 16.00 uur.

In de tentoonstelling zijn meer dan 1000 sieraden te bewonderen. Hier is te ontdekken van welk materiaal ze gemaakt zijn, hoe ze voelen en hoe duur ze zijn. Er wordt een rondleiding gegeven om 12.00 uur. Iedereen van tien jaar en ouder kan meelopen. Het verzamelpunt is bij de kassa.

Ook kunnen er kleurplaten worden gemaakt. In het atelier van het Wereld Lab liggen verschillende kleurplaten klaar.

Deze tentoonstelling loopt van 17 februari tot en met 4 maart.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×