Dronken voetganger aangereden door bestelbus

4

Woensdagavond is even na 22.00 uur is een voetganger licht gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelbus op hoek van de Morsweg en de Rijnzichtstraat in Leiden. Onderzoek in de ambulance wees uit dat de voetganger niet mee naar het ziekenhuis hoefde. Het ambulancepersoneel rook direct al een sterkte alcohollucht bij het slachtoffer. Toen het ambulancepersoneel de man optilde, viel er een fles sterkte drank uit zijn jas.

De aanrijding werd veroorzaakt doordat de man tijdens het oversteken precies in de dode hoek van de bestelbus zat, waardoor de bestuurder hem over het hoofd zag.

Delen
Zomerbiervaart

4 reacties

  1. Een kleine bestelbus een dode hoek ? denk dat die de overstekende persoon gewoon niet heeft gezien. Daar je al moet stoppen als er een persoon bij een zebrapad staat die een poging wil wagen om over te steken.

  2. Een voetganger, dronken of sober, die aanstalten maakt om een zebrapad te betreden, heeft voorrang. Zo staat dat geformuleerd in de wegenverkeerswet.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.