(Foto: Rijksmuseum Boerhaave).

Wiskundetentoonstelling en workshops voor kinderen bij Rijksmuseum Boerhaave

Aankomende vakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave een tentoonstelling over wiskunde. Ook zijn er op zondag 18 februari twee workshops voor kinderen die te maken hebben met wiskunde. Deze worden gegeven door Margriet van der Heijden, auteur van ‘Het Wiskundehondje’ en wetenschapsjournalist van het NRC-Handelsblad.

Van 17 tot en met 4 maart is er een speciaal vakantieprogramma. De kinderen gaan een eigen rekenaap in elkaar knutselen en meebouwen aan een giga-geometrisch bouwwerk. In de tentoonstelling is het verder mogelijk om een draaikolk te maken, bruggen te bouwen en te spelen met perspectief. Ook wordt duidelijk dat wiskunde overal is.

De tentoonstelling duurt tot en met 31 december. Meer informatie en aanmelden kan via de site.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×