(Foto: PR).

Kinderactiviteiten tijdens voorjaarvakantie in Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden organiseert in de voorjaarsvakantie activiteiten rondom de Nineveh tentoonstelling. In de tentoonstelling is veel te zien over de hoofdstad van het Assyrische rijk. De voorjaarsvakantie vindt plaats van 17 februari tot en met 4 maart.

Elke vakantiedag kunnen kinderen schrijven in spijkerschrift, kleitabletten boetseren en Assyrische Handtasjes en polsbandjes namaken. Woensdag 28 februari is de kinderdag ‘Kapot mooie kunst!’ over het bewaren en beschermen van erfgoed.

Kinderboekenschrijfster Bette Westera schreef een audiotourverhaal bij de tentoonstelling ‘Nineveh- hoofdstad van een wereldrijk’ speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. In de tour is van alles te ontdekken. Hangende tuinen, wonderlijke Assyrische goden een een bibliotheek met kleitabletten van een koning. In de audiotour door het museum zijn verschillende opdrachten. Wie de opdrachten goed uitvoert, maakt kans op een prijzenpakket.

De activiteiten in de tempelzaal en de audiotour zijn gratis, de speurroutes kosten 2,59 euro. Meer informatie is te vinden op de site van het museum.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×