(Foto's: Emile van Aelst)

Loco burgemeester Robert Strijk overhandigde carnavalsvereniging De Leidse Hutspotten de sleutel van Leiden

Donderdagavond ontving carnavalsvereniging  De Leidse Hutspotten bij de start van het carnaval de sleutel van de stad Leiden. Loco burgemeester Robert Strijk ontving Prins Denian1, prinses An en de Raad van Elf en hun dames in de B&W kamer. Tijdens de plechtigheid sprak Prins Denian 1 zijn bezorgdheid uit over het voortbestaan van het carnaval in Leiden. Door tegenvallende inkomsten is het grote feest voor dit jaar geschrapt, wel gaan het verstandelijk gehandicapten feest en de bezoeken aan de bejaardenhuizen door. Scheidend voorzitter Jan Sloos  werd benoemd tot erelid. Jan Sloos blijft nog wel de PR man en adjudant van de prins. Fotograaf Leidse Glibber ontving de Jaarorde van de vereniging als dank voor de publiciteit die hij al jaren op zijn blogs en in de krant aan de Leidse Hutspotten geeft. Na de plechtigheden speelde blaasorkest De Gespleten Klomp en liepen Raad van Elf en de loco burgemeester Roberts Strijk polonaise in de B&W kamer. Bij het verlaten van het Stadhuis werd ook nog een korte polonaise gelopen tijdens het feest van de 50 jarige COC in de Burgerzaal.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×