Het belang van levensreddende apparaten

Nederland wordt steeds een beetje veiliger voor mensen met bijvoorbeeld hartproblemen. Op steeds meer plekken hangen levensreddende apparaten zoals defibrillators. Een defibrillator of AED is een apparaat waarmee men door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt kan laten stoppen met fibrilleren, waardoor het opnieuw in een normaal ritme wordt gebracht.

Als het om levensreddende apparaten gaat is Procardio, de importeur van Phillips AED apparatuur, dé geeigende leverancier voor zowel de AED-apparatuur zelf als voor de groene of witte wandkasten waarin de meest verkochte AED-set ter wereld veilig kan worden opgeborgen totdat deze nodig is voor gebruik.

Trapliften
Een heel ander, misschien minder voor de hand liggend hulpmiddel dat levens kan redden, is een traplift. De meeste ongelukken gebeuren thuis. Ook 123trapliften erkent dat de groei van het aantal ongelukken op de trap, een reden is voor ouderen om een traplift aan te schaffen.

Dat een traplift een kostbare aanschaf is, mag waar zijn, maar gelukkig is er een flinke markt ontstaan in tweede hands trapliften. Via een erkende leverancier schuilen er in het aanschaffen van een gebruikt exemplaar weinig tot geen risico’s. Ze worden vakkundig verwijderd en vervolgens helemaal gereviseerd en geschikt gemaakt voor hergebruik. Na plaatsing worden ze bovendien ook onderhouden. Op zo’n gebruikte traplift wordt gewoon vijf jaar garantie gegeven.

Wie moeite heeft of krijgt met traplopen, maar toch graag in de eigen woning wil blijven wonen, kan hoeft daarom beslist niet terughoudend te zijn bij het kopen van een traplift die al eerder is gebruikt.

De mogelijkheden zijn overigens niet beperkt tot het kopen van een tweede hands traplift. Een betaalbare oplossing voor dit type mobiliteitsproblemen kan ook liggen in het huren van een traplift. Ook zijn er vaak allerlei regelingen van toepassing, waardoor de aanschaf (deels) wordt vergoed.

Advertentie

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×