De mannen van de Zijl Zwemsport wonnen de tweede wedstrijd van de halve finale tegen Amersfoort. (Foto: Reanne van Kleef).

ZVL en De Zijl Zwemsport in bekerfinale waterpolo

De finaledag van het bekertoernooi van de KNZB kan voor Leiden een uniek moment worden. Zowel De Zijl Zwemsport als ZVL Tetteroo plaatste zich zaterdagavond voor die finale en dus kan het een dubbel Leids feestje worden. Het gebeurde nog nooit eerder dat de Leidse waterpolomannen als de vrouwen tegelijk in de finalen stonden.

De Zijl Zwemsport

Reanne van Kleef sprak na afloop van de wedstrijd met coach Ron van der Harst en speler Tom Nederend van De Zijl Zwemsport.

De mannen van De Zijl Zwemsport hadden het bepaald niet gemakkelijk tegen Amersfoort, dat vrijdag in eigen bad met 10-8 had gewonnen. In De Zijl kwam de Leidse ploeg pas in het vierde kwart definitief op het uiteindelijke verschil van ook twee doelpunten. Dat was minimaal nodig om de finale te bereiken en dan mocht Amersfoort niet te vaak scoren. Dat gebeurde niet. Het werd 8-6 en De Zijl Zwemsport haalde de finale op basis van meer gescoorde uitdoelpunten.

Na een goede start van de thuisclub (2-0 via Adam Maklari en Omar Qachach) bleek Amersfoort toch een taaie tegenstander, die uiteraard zijn zinnen had gezet op een tweede overwinning. De beide teams gaven elkaar niets toe en met nog acht minuten te spelen was het 5-5.

Het vierde kwart behoorde echter geheel aan De Zijl Zwemsport toe. Tom Nederend, Roeland Spijker en Stan van Ruiten zorgden voor 8-5 en daarmee was het pleit beslecht. De laatste Amersfoortse treffer – op dertien seconden van het eindsignaal – deed de ploeg van Ron van der Harst geen pijn meer.

De Zijl Zwemsport-Amersfoort 8-6 (2-1, 2-2, 1-2, 3-1).
Doelpunten De Zijl: Roeland Spijker 2, Tom Nederend 2, Adam Maklari, Omar Qachach, Mark Visser en Stan van Ruiten.

De Zijl Zwemsport speelt op zondag 11 maart in De Haag de finale tegen AZC Alphen, dat in de halve finale van GZC Donk won.

ZVL Tetteroo

Reanne van Kleef sprak na afloop van de wedstrijd met coach Jacob Spijker en speelster Biurakn Hakhverdian van ZVL Tetteroo.

De vrouwen van ZVL Tetteroo stonden voor aanvang van het thuisduel tegen Het Ravijn al met één been in de finale. Vrijdag was met 8-11 gewonnen in Nijverdal en dus moest de Twentse ploeg van hoge huize komen wilde ze een kans maken op de eindstrijd.

De start van Het Ravijn was prima. Het werd 0-2, maar toen was het de beurt aan ZVL Tetteroo. Met onder andere drie doelpunten van Malissa van Rijn (op de foto van Ruud Wormgoor) was het bij de rust al 6-3 voor de thuisploeg en daarmee was het verschil opgelopen tot zes doelpunten.

In het derde kwart liep de stand zelfs op tot 9-3 en was het verder een kwestie van consolideren. Dat lukte moeiteloos.

ZVL Tetteroo – Het Ravijn 11-6 (3-2, 3-1, 3-1, 2-2).
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 4, Biurakn Hakhverdian 3, Marloes Cabout, Brenda Weber, Isis Keijzer en Marianne de Groot.

ZVL Tetteroo speelt op zondag 11 maart in Den Haag de finale tegen Polar Bears dat in de halve finale beter was dan GZC Donk.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×