( Foto's: Emile van Aelst )

Cabaretiers op de kansel van de Pieterskerk openden het 40e BNNVARA Leids Cabaret Festival

De opening van het 40e Leids cabaret Festival vond zondag op een heel originele manier plaats in de Pieterskerk. Sanne Wallis de Vries, Hans Sibbel (Lebbis) en Merijn Scholten, alle drie zijn eerdere winnaars van het festival en bestegen de kansel van de Pieterskerk. De drie ‘predikten’ over de verschillen tussen vroeger en nu.

Merijn Scholten is niet religieus opgevoed dus kent niet de verveling die je in de kerk meester kan worden. Ook in de bioscoop kon hij tijdens een slechte film de verveling niet vinden omdat een vrouw hem afleidde met een mobieltje. Eigenlijk kunnen we ons door de prikkels van onze mobieltjes niet meer vervelen concludeerde hij.

Sanne Wallis de Vries greep terug naar 19878 toen we alleen nog maar live contact met elkaar hadden en dan meestal thuis in een zitkuil. Het delen zit in de mensen, alleen zouden we dat moeten gebruiken voor eten en welvaart in plaats voor het delen van filmpjes.

Hans Sibbel maakte zich op zijn manier kwaad over het feit dat alles goedkoper of gratis moet vandaag de dag. Tweede bakje pitloze druiven gratis, ik wil helemaal geen tweede bakje pitloze druiven. In een supermarkt kunnen

we tegenwoordig alles uit de hele wereld kopen in één winkel, maar vinden het wel erg dat we daar twee minuten voor in de rij moeten staan bij de kassa. Op deze manier confronteerden de drie cabaretiers ons vanaf de kansel met ons hedendaagse leven.

Michelle David & The Gospel Sessions zorgden er voor dat de Pieterskerk regelmatig tussen de optredens van de Cabaretiers door, veranderde in een grote swingende massa.

De ‘dienst’ werd afgesloten met brood en wijn voor alle bezoekers.

Maandag- en dinsdagavond zijn de voorrondes van het festival in de Leidse Schouwburg. De halve finale op donderdag en de finale op zaterdag zijn uitverkocht. Voor de voorronde van dinsdagavond zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×