Goud voor Kjeld Nuis op de 1500 meter

1

Groot feest in Café De Meester in Zoeterwoude waar meer dan honderd mensen zojuist dorpsgenoot Kjeld Nuis goud zagen pakken op de 1500 meter tijdens zijn Olympisch debuut op de winterspelen in Pyeongchang. Zijn tijd: 1.44.01.

De familie van Kjeld Nuis keek samen met meer dan honderd andere belangstellenden naar de verrichtingen van de Zoeterwoudse schaatser. (Video: Reanne van Kleef).

Reanne van Kleef in gesprek met vader Roland Nuis direct nadat Kjeld goud in de wacht sleepte.

Ook de ouders van Kjeld, andere familieleden en vele vrienden kwamen naar Café De Meester om naar de Olympische race van de schaatser te kijken. Nuis kwam in rit 14 in actie en daarna was het nog een aantal ritten wachten of zijn toptijd genoeg was voor goud. De concurrentie, waaronder Koen Verweij, na hem kwam niet meer in de buurt en daardoor kon het feest in Zoeterwoude losbarsten. Nederlander Patrick Roest werd tweede.

Reanne van Kleef in gesprek met broer Skip Nuis direct nadat Kjeld goud haalde op de 1500 meter.

Alle Olympische schaatswedstrijden zijn deze weken op groot scherm te volgen in het café. Op 23 februari rijdt Nuis de 1.000 meter en wordt er weer grote drukte in De Meester verwacht. Wel zonder het gezin Nuis, zij kijken dan toe vanaf de tribune in Zuid-Korea.

Reanne van Kleef in gesprek met Yvonne van der Geest van het tot ijspaleis omgetoverde Café De Meester.

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

1 reactie

  1. Ronald de Ligny op

    Als die ijsbaan nu nog niet 333 meter wordt. En de naam is ook al bekend Kjeld Nuisbaan.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline