Feest in het tot IJspaleis De Meester omgetoverde café in Zoeterwoude. (Foto's: Reanne van Kleef).

Goud voor Kjeld Nuis op de 1500 meter

Groot feest in Café De Meester in Zoeterwoude waar meer dan honderd mensen zojuist dorpsgenoot Kjeld Nuis goud zagen pakken op de 1500 meter tijdens zijn Olympisch debuut op de winterspelen in Pyeongchang. Zijn tijd: 1.44.01.

De familie van Kjeld Nuis keek samen met meer dan honderd andere belangstellenden naar de verrichtingen van de Zoeterwoudse schaatser. (Video: Reanne van Kleef).

Reanne van Kleef in gesprek met vader Roland Nuis direct nadat Kjeld goud in de wacht sleepte.

Ook de ouders van Kjeld, andere familieleden en vele vrienden kwamen naar Café De Meester om naar de Olympische race van de schaatser te kijken. Nuis kwam in rit 14 in actie en daarna was het nog een aantal ritten wachten of zijn toptijd genoeg was voor goud. De concurrentie, waaronder Koen Verweij, na hem kwam niet meer in de buurt en daardoor kon het feest in Zoeterwoude losbarsten. Nederlander Patrick Roest werd tweede.

Reanne van Kleef in gesprek met broer Skip Nuis direct nadat Kjeld goud haalde op de 1500 meter.

Alle Olympische schaatswedstrijden zijn deze weken op groot scherm te volgen in het café. Op 23 februari rijdt Nuis de 1.000 meter en wordt er weer grote drukte in De Meester verwacht. Wel zonder het gezin Nuis, zij kijken dan toe vanaf de tribune in Zuid-Korea.

Reanne van Kleef in gesprek met Yvonne van der Geest van het tot ijspaleis omgetoverde Café De Meester.

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×