Dit jaar al tientallen meldingen over auto-inbraken

De politie in Leiden waarschuwt voor auto-inbraken. Sinds 1 januari van dit jaar zijn er al dertig meldingen van inbraak of diefstal uit auto’s binnengekomen en dat is veel. Agenten surveilleren gericht om dit soort meldingen te voorkomen, maar de politie komt nu ook met een aantal tips om auto-inbraken te voorkomen.

Zo zouden mensen met een ‘keyless entry systeem’ die elektronische sleutel niet binnen twee meter van hun auto moeten bewaren. Door gebruik te maken van een signaalversterker kunnen dieven auto’s met zo’n systeem dan heel makkelijk openen. Een metalen blikje houdt de ontvangst ook tegen.

Ook drukt de politie mensen op het hart om de autosleutels ook in huis niet op een zichtbare plek te bewaren. Bij een woninginbraak zijn ook autosleutels nogal eens het doelwit van de daders die er vervolgens ook met de auto vandoor gaan. Tenslotte tipt de politie om de auto zoveel mogelijk in de buurt van een lantaarnpaal te parkeren of het licht op de oprit te laten branden.

Bij onraad kan altijd meteen 112 worden gebeld. Zo kunnen agenten door de meldkamer direct worden aangestuurd en wordt de pakkans vergroot.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×