Venetië van het Westen - waterpendel

4 reacties

 1. Jantje van Leiden op

  Een wonder dat er niet meer ongelukken gebeuren met deze pizza coureurs. Een 30 km begrenzing op de voertuigen moet verplicht worden. Ze ontzien niemand op de weg. Politie kijkt weg.

  • De bezorgboefjes racen ook over fietspaden (vaak tegen de officiële rijrichting in), door voetgangerszones en over trottoirs. Dat er niet meer ongelukken mee gebeuren komt waarschijnlijk door oplettende verkeersdeelnemers en opzij springende voetgangers. De politie kijkt daarbij niet weg, maar is er niet eens. Ook andere handhavers zijn afwezig. Blijkbaar vinden gemeenteraad en college van B&W handhaving onbelangrijk. Met geldverslindende bouwprojecten en populistisch geroeptoeter wordt misschien beter gescoord bij de media en de meeste kiezers.

   • Wat een kille, rancuneuze reacties. Enig mededogen met een gewonde jongeman is wel op z’n plaats.
    Steeds meer pizzakoeriers doen hun werk per fiets en helaas is het veroorzaken van verkeersovertredingen niet aan pizzakoeriers voorbehouden. Taxichauffeurs die met 100 door de bebouwde kom scheuren: mijn buren zaten erin en zagen het tot hun verbijstering op de teller. Op de Damlaan gaat de ene na de andere BMW (het zijn echt altijd BMW’s!) over de busbaan naar de Lelylaan. Bij de Diamant: auto’s met veelal Poolse kentekens steken rustig via het fietspad achter de viskraam door. En rij eens 50 over de Plesmanlaan: je wordt ingehaald alsof je stilstaat. Bij CS zie ik steeds meer automobilisten fietspad en voetgangersoversteek blokkeren.
    Terug naar de pizzakoeriers: veel erger is dat de koeriers zich aan bezorgtijden moeten houden (daar worden zij vaak op afgerekend). Daarmee worden overtredingen uitgelokt.
    Ik wens de gewonde jongeman sterkte en beterschap.

 2. Jantje van Leiden op

  Blijkbaar is het probleem groter en moeten we van de gemeente Leiden een reactie lospeuteren. Iest voor de lokale verkiezingen. Wie heeft verkeershandhaving in zijn programma? Wie durft een snelheidslimiet van 30 km voor de gehele binnestad plus singels voor te stellen zoals dat ook in andere gemeenten gedaan is?
  Medeleven met de gewonde is er wel, maar in hoeverre is hij zelf schuldig aan zijn ongeluk? Als zijn baas door werkdruk er schuldig aan is moet hij daar de schadeclaim neerleggen.

Je bent nu offline