Groot feest in Zoeterwoude na olympisch goud Kjeld Nuis

2

De Olympische gouden medaille van schaatser Kjeld Nuis zorgde voor groot feest in Zoeterwoude. Familie, vrienden en dorpsgenoten waren massaal naar ‘IJspaleis’ De Meester gekomen om het Olympische debuut van Nuis te bekijken.  De schaatser is opgegroeid in Zoeterwoude , geboren in Leiden en ook begonnen met schaatsen in Leiden. Hij is nog steeds lid van de Leidse schaatsvereniging IJVL.

In Café De Meester zijn alle Olympische schaatsafstanden live te volgen. Een geëmotioneerde vader en broer van Kjeld vertellen hoe zij de race hebben beleefd. (Video: IJsbrand Terpstra en Reanne van Kleef).

Reanne van Kleef in gesprek met vader Roland Nuis direct nadat Kjeld goud in de wacht sleepte.

Reanne van Kleef in gesprek met broer Skip Nuis direct nadat Kjeld goud haalde op de 1500 meter.

Reanne van Kleef in gesprek met Yvonne van der Geest van het tot ijspaleis omgetoverde Café De Meester.

Delen

2 reacties

  1. Nu snel doorpakken met een 400 meter schaatsbaan. Als je ziet wat Thialf voor Heerenveen en Friesland betekent op mondiaal niveau, moet het een peuleschil voor onze veel mooiere gemeente zijn om met een prachtige schaatsbaan minstens zo succesvol te zijn. Schaatsen is een prachtige sport en uit deze regio komen vele schaatstoppers.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.