Schedel van oudste moderne Nederlander gevonden

Deze week in de uitzending van Science071:  Dr. Kaya Peerdeman over pijnvermindering door inbeelding en conservator Luc Amkreutz over 13.000 jaar oude botten. Het wetenschapsnieuws kwam deze week van redacteur Camiel Aarents. Ook beantwoordt redacteur Bryan van den Berg de wetenschapsvraag van de week.

Dr. Kaya Peerdeman van de afdeling gezondheids- medische- en neuropsychologie kwam vertellen over het onderzoek naar pijnvermindering door inbeelding. Afgelopen week promoveerde ze onder toezicht van haar promotor Prof. Dr. Andrea Evers en vanavond was ze bij ons in de uitzending!

Conservator Luc Amkreutz over tweetal botten uit de Noordzee. Na onderzoek blijken deze botten wel 13000 jaar oud te zijn. Ze zijn afkomstig van de oudst moderne Nederlander en bizon.

In het wetenschapsnieuws van deze week vertelt Camiel Aarents over eicellen die buiten het lichaam uitrijpen, een verbod op rookruimtes in de horeca en de griepepidemie. Ook gaf hij een update over de donorwet.

De wetenschapsvraag van deze week luidt: “Waarom zijn wolken soms grijs en soms wit?”

 

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×