Ross Bennie-Coulson, DIOK voorzitter Cees Ahsmann en Robin Moenen. (Foto: Sandra Muller, tekst: Welmoet Lugt).

Leidse rugbyinternational blikt vooruit op derby tegen The Bassets

De Leidse rugbyers Robin Moenen en Ross Bennie-Coulson zijn vorige week beiden in actie gekomen tijdens de interland tegen Portugal in Lissabon. In Sport071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, vertelde Moenen alles over hun interlandavontuur en blikte hij ook alvast vooruit naar de derby tegen The Bassets van aankomende zaterdag.

Teun de Reede sprak met Robin Moenen over zijn interlandavontuur en blikte vooruit op de derby tegen The Bassets die aankomende zaterdag in Leiden wordt gespeeld.

BO-verslaggever Willem de Jong blikt vooruit op de derby DIOK – The Bassets. Robin Moene doet een voorspelling.

Voor Moenen was het zijn tweede interland wedstrijd, Bennie-Coulson maakte zijn debuut.  In de derde ronde van het 2018 Rugby Europe International Championship trok Portugal aan het langste eindOndank een verlies van 36-12 was het optreden van beiden heren in de wedstrijd sterk. In de tweede helft kwamen beide Leidenaren in actie en moesten toen met het team een achterstand van 24-0 inlopen. Vrij snel werd de eerste try voor Nederland gescoord en een tweede volgde rap. De wedstrijd leek om te slaan in het voordeel van de Nederlandse ploeg, maar in de eindfase moest Nederland toch echt zijn meerdere erkennen in Portugal.

Ook U20 verliest van een sterker Portugal
Ook in Jong-Oranje stonden twee DIOK-spelers in de basis. Reda Dadi en Jake Stamenkovich waren beiden fit en scherp voor de wedstrijd. Vroeg in de eerste helft viel Reda Dadi helaas uit met een knieblessure. Uiteindelijk bleek ook het U20 team te sterk voor Nederland. Met sterkere scrums en rucks waren zij de betere partij. De wedstrijd eindigde met een 48-15 stand voor de thuisploeg.

Derby

Zaterdag speelt DIOK de derby tegen zustervereniging The Bassets in de kampioenspoule van de Rugby Ereklasse. DIOK staat op dit moment derde en is nog volop in de race voor een plek in de finale. The Bassets staan derde. De wedstrijd begint om 15.00 uur aan de Smaragdlaan.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×