(Foto: Chris de Waard).

Feestelijke kick-off Nationaal eHealth Living Lab

Op vrijdag 9 maart opent burgemeester Lenferink het Nationaal eHealth Living Lab (NeLL). Met de oprichting van het NeLL wil het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) alle landelijke eHealth-initiatieven onder één dak brengen.

Aan de overzijde van het LUMC, in het Poortgebouw, komt een ruimte waar apps, sensoren, ’wearables’, robots en videocommunicatiemiddelen getest kunnen worden. NeLL gaat op zoek naar allerhande zorggebruikers, zorgverleners, onderzoekers, studenten en ICT’ers die nieuwe toepassingen willen gaan testen.

“Daarnaast hopen we dat via co-creatie suggesties voor verbetering naar boven komen. Een soort snelkookpan, waarin allerlei goede ideeën en suggesties geopperd kunnen worden. De mensen die deze middelen uiteindelijk gaan gebruiken, worden hiermee al vroeg in het proces betrokken in de ontwikkeling van digitale middelen om ziekten te monitoren en gezondheid te verbeteren. Het eindproduct wat daar dan uit voortkomt, is beter op de behoeften van de eindgebruiker afgestemd. NeLL volgt hierin het bedrijfsleven waar consumenten in testpanels nieuwe producten op nut, smaak of haalbaarheid beoordelen.”

Programma en aanmelden
De kick-off vindt plaats op vrijdag 9 maart, van 9.00 uur tot 12.00 uur, in de Burumazaal van het LUMC aan het Hippocratespad 21 in Leiden. De ochtend wordt afgesloten met een lunch.

Allerlei belangenbehartigers uit het werkveld houden deze dag een pleidooi voor het belang van dit initiatief en gaan met elkaar in gesprek. Zo zijn onder andere aanwezig Erik Gerritsen (VWS), Toon Verlaan (Ouderenberaad Zorg & Welzijn, Regio Zuid-Holland Noord), dr. Jorit Meesters (senior onderzoeker kenniscentrum Sophie Revalidatie & Lectoraat Revalidatie Haagse Hogeschool). Radiopresentator Thomas van Zijl (BNR Nieuwsradio) praat als dagvoorzitter de ochtend aan elkaar.

Deelnemen aan deze ochtend is gratis, maar aanmelden is wel nodig. Dat kan via de registreer-functie op de website.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×