(Foto's: Reanne van Kleef).

Noteboomtoernooi levert vier winnaars op

Het 78e Daniël Noteboomtoernooi werd dit weekend gehouden in Corpus in Oegstgeest. Aan het weekendtoernooi deden 349 schakers mee. Het toernooi kende zondagmiddag vier winnaars die allemaal 5 van de 6 partijen wonnen. Op basis van weerstandspunten en zogenaamde SB-punten, was het de 16-jarige Robby Kevlishvili uit Zoetermeer die de beker in ontvangst mocht nemen. Het oudste toernooi van Nederland wordt georganiseerd door het Leidsch Schaakgenootschap (LSG).

Reanne van Kleef sprak met toernooidirecteur Rudy van Wessel.

Het toernooi is opgericht in 1936, vier jaar na het overlijden van diens naamgever Daniël Noteboom. De schaker uit Noordwijk was een groot talent en speelde bij LSG. Hij werd door nationale en internationale kenners gezien als een zeer talentvol speler die voorbestemd was om in de internationale schaakwereld een belangrijke rol te gaan spelen. De rol heeft hij nooit kunnen vervullen omdat hij op 21-jarige leeftijd overleed aan een longontsteking en bronchitis. Omdat het toernooi tijdens de Tweede Wereldoorlog vier jaar niet is gehouden, is het wel het oudste toernooi, maar niet het toernooi met de meeste edities. Dat is het Tata Steel toernooi in Wijk aan Zee.

Van vrijdag tot en met zondag speelden de schakers zes partijen in verschillende categorieën. Ook was er de mogelijkheid om een ‘vierkamp’ te spelen: drie partijen in drie dagen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×