Olivier Altenburg. (Foto's: Wim de Leeuw, tekst: Eric van Dijk).

Winst en verlies voor Scylla tijdens Super Sunday

In de eredivisie tafeltennis speelden zondag zowel de heren as de dames van Scylla thuis en dat betekende ‘Super Sunday’ bij het tafeltenniscentrum aan de Vliet. Het herenteam won en kwam daarmee stevig op de vijfde plaats te staan. De dames verloren maar staan ook nog steeds op de vijfde plaats. De top vier speelt aan het einde seizoen de play-offs om de landstitel.

De mannen van Scylla stelden niet teleur en pakten een belangrijk 4-2 overwinning. Tegen Scyedam kwam het team direct op voorsprong door de ingecalculeerde overwinning van Merijn de Bruin op Emanuel Martins Ferreira. De daarop volgende nederlaag van Gerard Bakker was dit duidelijk niet. Een sterk spelende Thomas Baart bracht toch enigszins onverwacht Scyedam met een 3-1 overwinning terug in de wedstrijd. In de wedstrijd daarna ging het aanvankelijk gelijk op tussen Olivier Altenburg en Nermin Smajic, maar de slotgame was toch overduidelijk voor Altenburg (11-2). Na de pauze was het nog even billen knijpen voor het thuispubliek. De Bruin verloor de eerste games tegen Baart, maar zette daarna orde op zaken met 11-5, 11-2 en 11-7.

Maar op het moment dat het thuispubliek verwachtte dat het team zou doordrukken haperde de motor toch even. Altenburg verloor met 3-0 van Martins Ferreira. En niet alleen dat, hij liep daarbij ook nog eens op tegen een gele kaart wegens praten tegen de tegenstander. Een kostbare kaart aangezien het een schorsing van een wedstrijd tot gevolg kan hebben. Met de overwinning van Bakker op Smajic kwam het uiteindelijk allemaal toch nog goed voor Scylla. De overwinning zorgt ervoor dat het team de vijfde positie op de ranglijst stevig in handen houdt.

Scylla dames

De vrouwen van Scylla stonden ondertussen tegenover de heersend kampioen en nummer 1 van eredivisie. Dozy Den Helder was op volle oorlogssterkte naar Leiden gekomen. Met Kim Vermaas in de geledingen vocht Scylla voor wat het waard was. Scylla kwam dan ook dankzij Vermaas op voorsprong. De wedstrijd tegen Shuo Han Men was lang spannend maar in de slotgame toonde Vermaas zich met 11-4 duidelijk de beste.

De volgende partijen waren echter allemaal voor Den Helder. Twee wedstrijden gingen met slechts minimaal verschil naar Den Helder. Vermaas verloor nipt met 13-15 in de beslissende vijfde game van de zeer sterk spelende Ana Gogorita, die eerder ook al een game tegen Kim Hergelink had moeten afstaan.

De jonge Esmee van Marwijk blijft zich razendsnel ontwikkelen en begint nu ook de toppers van Nederland uit te dagen. Shuo Han Men moest tot het uiterste gaan en won nog maar ternauwernood met 12-10 in de beslissende game.

Ook de vrouwen van Scylla staan nu vijfde, maar met de wedstrijd tegen SKF, de nummer vier van de competitie, nog voor de boeg is plaatsing voor de play-offs binnen handbereik. Volgende week ontmoeten beide ploegen elkaar in Veenendaal.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×